• Wat opdrachtgevers over ons zeggen

  Wat opdrachtgevers over ons zeggen

 • 1

Wat opdrachtgevers over ons zeggen

Onze opdrachtgevers zijn meer dan tevreden over ons werkproces en de eindresultaten. Lees hieronder over hun ervaringen.

 

"Ze hebben gevochten als leeuwen"

"Een geschikte ontwikkelaar en bouwer vinden is niet eenvoudig. Wij hebben gekozen voor Hecon uit De Goorn. Zij hebben de nieuwbouw van ons nieuwe bedrijfspand van het begin tot het einde voor ons geregeld én naar volle tevredenheid.

Wij zitten in een gebied waar gewerkt wordt met stadsverwarming. Hecon had haar zaken keurig netjes op orde, maar tijdens de uitvoering bleek dat de openbare nuts-leidingen niet op de goede plaats lagen. Dit had uiteraard grote consequenties voor het installatietechnische gebeuren in ons pand. De manier hoe Hecon zich heeft vastgebeten in deze materie en heeft gevochten als een leeuw voor ons als opdrachtgever is zeer uniek te noemen. En dat terwijl dit formeel niet eens in hun opdracht zat!

"Ze verstaan de kunst om een team te smeden"

De gemeente stelde ons voor een groot probleem. We werden verplicht om 6.000 m2 grond af te nemen, maar hadden maar behoefte aan 2.500 m2. Mede door de inspanningen van Hecon is een aantal partijen gevonden dat samen met ons wilde ontwikkelen. Uiteindelijk zijn vier eigenwijze Amsterdamse ondernemers, die allemaal zelfstandig wilden bouwen, samengebracht in één gebouw. En dat naar ieders tevredenheid.

Wij hebben verbaasd staan kijken naar het aantal partijen dat bij een nieuwbouwproject werkzaam is. Organisatorisch zeer interessant, zullen we maar zeggen. Nog verbaasder waren we toen we zagen met welk gemak iedereen op weg werd geholpen en we langzaam maar zeker het gebouw zagen groeien. Die jongens verstaan de kunst om een team te smeden. Iets dat essentieel is voor het ontwikkelen van een nieuw gebouw!

"We hebben er een borrel op gedronken"

Het uitbreiden van een distilleerderij is geen sinecure. Zodra je met alcohol werkt, worden velen wetten, besluiten en verordeningen van kracht, dat is bekend en zeer terecht. Dit heeft echter wel tot gevolg dat, zodra je gaat bouwen, er uit voorheen onbekende kantoren om rapporten wordt gevraagd. Milieu- en brandgevaren dienen duidelijk in kaart gebracht te worden en aangetoond dient te worden hoe de ondernemer deze gevaren zal afwenden.

Dit alles is een heel goede zaak, want werken met alcohol is immers een bijzondere bezigheid. Om dit allemaal uit te zoeken, aan te sturen en te combineren met je ondernemerswerkzaamheden is bijna niet te doen.

Na velen overleggen met gemeente, rapportbesprekingen met adviesbureaus en locatiebezoeken van diverse ambtenaren is het Hecon samen met de opdrachtgever gelukt om alles tot in de puntjes te regelen. De mensen bij Hecon zijn er in geslaagd om alle neuzen één kant op te krijgen. Samen zijn wij tot een zeer modern en een vooruitstrevende distilleerderij gekomen en daar hebben we uiteindelijk een borrel op gedronken!

"Kwaliteit is het onderscheid"

De nieuwbouw van ons hoofdkantoor en productieruimte hebben wij door Hecon laten realiseren.

FEBO onderscheidt zich van andere ketens door de uitstekende en constante kwaliteit van onze producten. Hier zullen wij nooit concessies in doen. Voor ons was het belangrijk om een bouwer te vinden die werkt vanuit deze zelfde gedachtegang en dat is Hecon geworden.

Tijdens de bouw bleek dat we de goede keus hadden gemaakt. De vakmensen van Hecon waren trots om voor ons het pand te mogen realiseren, iets dat je terug ziet in de kwaliteit ervan. Op onze beurt zijn wij weer trots op onze nieuwe huisvesting en zeer tevreden met het eindresultaat.

Voor ons was het belangrijk om een kwalitatief goede bouwer te vinden, die voor een marktconforme prijs een goed en functioneel gebouw kon neerzetten. Hecon voldoet in de ruimste zin van het woord aan deze omschrijving.

"Tijdens de bouw kreeg ik spijt"

In de startfase van het traject heb ik diverse ‘alles-in-één’-aanbieders uitgenodigd, waaronder ook Hecon. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor een landelijk opererende partij. Ze gaven de indruk dat alles mogelijk was. Hun aanbieding onderbouwden ze met een nette technische omschrijving en de daarbij behorende 3D-schetsen. De ervaring die hier uitsprak gaf veel vertrouwen. Tijdens de bouw kreeg ik echter spijt…

Na ondertekening van de contracten werden de afspraken die we in een eerder stadium hadden gemaakt, niet nageleefd. Veranderingen waren zeer kostenverhogend en een goede werksfeer was ver te zoeken. Zelfs nadat de bouwtijd ruimschoots was verstreken, waren we nóg steeds niet 100% gereed.

Een goede relatie van mij ging korte tijd later bouwen en vroeg mij om advies. U mag raden wat ik hem adviseerde… Hecon. Ze hebben zijn pand gebouwd en dit is naar volle tevredenheid gegaan. Hij is erg tevreden. Hij wel.

"De samenwerking smaakte naar meer"

Net buiten het dorp werd een nieuw industrieterrein gerealiseerd. Hecon overtuigde mij van het nut om alles door één partij te laten uitvoeren. Aspecten die mij aanspraken waren dat je één contactpersoon hebt voor het hele traject. De aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid ligt bij één partij en we hebben tijdwinst geboekt door de korte communicatielijnen. Dit alles heeft geleid tot een vlekkeloos verlopen bouw en een prima samenwerking.

De samenwerking bij het eerste project smaakte naar meer. Een jaar later konden we een andere kavel aankopen. Ook hierbij hebben we Hecon ingeschakeld. Het beeld dat we van Hecon hadden na de eerste bouw werd bekrachtigd en ook dit tweede pand is volgens de afspraken en binnen de gestelde tijd gebouwd.

"Gelukkig geen aanbesteding"

Het leek ons qua schaalvoordeel verstandig om samen met onze nieuwe buurman te bouwen. Deze wilde echter aanbesteden en zelf de coördinatie in de hand houden.

Wij besteden al onze tijd aan ons eigen bedrijf, dus voor ons stond één ding vast: het ontwikkelen en bouwen van ons nieuwe pand moest door één partij worden gedaan.

In tijd lagen wij ver achter, wij moesten het ontwerptraject nog opstarten terwijl de buren al een compleet uitgewerkt ontwerp hadden liggen. Hecon heeft een plan opgesteld dat voldeed aan onze eis om voor de zomer klaar te zijn. Het tijdsbestek was krap, maar haalbaar werd ons verzekerd. De goede communicatie en juiste afstemming heeft gezorgd voor een vloeiend bouwproces en zeer plezierige samenwerking.

Uiteindelijk hebben wij vanuit ons nieuwe pand de eerste paal van de buren zien slaan!

"We hebben ze uitgelachen"

In negen maanden tijd een compleet vastgoedtraject afleggen? Dus van het zoeken naar grond tot het in gebruik nemen van het gebouw?' We moesten er hard om lachen, maar Hecon gaf aan dat dit met hun 5D stappenplan haalbaar was.

Wij hadden al twee jaar verspild door met een architect een plan te ontwikkelen. Na deze tijdverslindende, maar vruchteloze exercitie was bij ons het geloof in een goede afloop tot nul gereduceerd.

Hecon is voorvarend aan het werk gegaan, binnen twee maanden is grond gevonden en aangekocht. In dezelfde periode is overeenstemming bereikt met de westandscommissie, is de bouwsom vastgesteld en de vergunningsaanvraag ingediend. Zouden ze het dan toch gaan halen?

In maart hebben de eerste gesprekken plaatgevonden en voor het einde van het jaar is de sleutel overhandigd. Het 5D stappenplan is inderdaad een super snelle manier gebleken. We gaven aan dat we daar geen minuut aan getwijfeld hadden... en daar hebben we dan samen weer hard om gelachen!

"Het klopte allemaal als een bus"

Bij het zoeken naar een geschikte locatie voor ons touringcarbedrijf kwamen wij terecht in De Goorn, een mooie plaats tussen onze oude locatie Winkel en ons werkgebied Amsterdam. De kavel achter het kantoor van Hecon was nog beschikbaar en wat is er mooier dan bouwen met je nieuwe buurman.

Daarbij sprak het Hecon 5 Stappenplan ons erg aan. Al in een vroeg stadium werden onze wensen goed vertaald in een schets, een kostenraming en een planning die uitstekend paste in onze seizoensplanning. Neem daarbij de kennis en kunde van de Hecon ontwikkelaars die zelfs in een lastige gemeente hun weg weten te vinden en de ingrediënten voor een goede bouw zijn gevonden.

Na een snelle en doelmatige voorbereiding kon de bouw zeer voortvarend van start gaan. Het casco van het kantoor stond al in twee dagen! In drie maanden tijd is het gehele project gerealiseerd en stond er een prachtig bedrijfsgebouw. Hecon heeft er een hele tevreden buurman bij gekregen!

 

Projecten waar we trots op zijn

Nieuwbouw, renovatie en vastgoedonderhoud: Hecon is allround partner. Of het nu gaat om bedrijfspanden, kantoren of woningen; om scholen, sportcomplexen, zorg- of overheidsgebouwen.

 • All
 • 5Dprojecten
 • Bedrijfspanden
 • Renovatie
 • Trots
 • Woningbouw
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random